Nieuw Bordspel – Catan: Kosmonauten

Nieuw catan kosmonauten

Twintig jaar geleden vertrokken de kolonisten naar de diepten van de Melkweg om onbekende planeten te ontdekken, het onontdekte universum lag nog helemaal voor hen open. Ze speuren naar planeten met waardevolle grondstoffen, maar ze vinden misschien alleen maar kale ijsplaneten. Onderweg is er met aliens een lucratieve handel te beginnen, terwijl piraten en wormholes een constante bedreiging zijn.

Catan: Kosmonauten is een nieuwe versie van de niet in het Nederlands verschenen Starfarers of Catan, oorspronkelijk uitgebracht in 1999. Catan: Kosmonauten heeft volledig herziene vormgeving, spelmaterialen en regels. Daarbij bevat het nu een variabel bord dat nog meer variatie brengt in de verkenning van de ruimte.

Het spel in het kort

Het verbaast je waarschijnlijk niets dat het spelmechaniek van Catan: Kosmonauten is gebaseerd op Catan. Het speelbord bestaat uit hexagonen (tegels met zes kanten), er wordt gedobbeld om grondstoffen, er mag onderling gehandeld worden en de winnaar is diegene die als eerste 15 punten weet te verzamelen. Verder is het spel wel degelijk anders dan het originele Catan. Naast dat het thema zich in de ruimte afspeelt moet je je nu door de ruimte verplaatsen om planeten te koloniseren en te handelen met aliens. Hoe ver je je in je beurt mag verplaatsen bepaal je door met je eigen ruimteschip te ‘dobbelen’. Ook zijn er gebeurteniskaarten die het spel kunnen beïnvloeden.

catan kosmonauten spelmateriaal

Nu verkrijgbaar

Catan: Kosmonauten is nu verkrijgbaar voor € 84,99 bij onder andere:

Jouw mening

Heb jij Catan: Kosmonauten al gespeeld? Dan zijn wij benieuwd naar wat jij van dit spel vindt. Laat daarom nú jouw review achter.

Pieter-Jan van Zwieten is Communications & Media Professional en founder van BRDGMZ. Naast zijn passie voor bordspellen en games is hij gek op foto- en videografie, geschiedenis, wetenschap en motorrijden.

Laat een Reactie Achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Meld je aan voor de BRDGMZ nieuwsbrief en ontvang elke maand een compact overzicht van de nieuwste spellen en reviews in je mailbox. Als abonnee blijf je gelijk ook op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve winacties!