De 13 beste spellen voor Halloween

De 13 beste spellen voor Halloween

31 oktober is het Halloween, een feest dat ieder jaar populairder wordt in Nederland en België. Ook bij BRDGMZ zijn wij gek op Halloween en daarom hebben we de 13 beste spellen voor Halloween voor je (in willekeurige volgorde) op een rij gezet. Ik wens je veel grrrrrrrriezel spelplezier, mwuahahahahaha!

1. Gloom

Tweede editie van het fraaie kaartspel Gloom! Deze second edition is voorzien van nieuw artwork, de regels zijn aangepast en uitgebreid en nieuwe kaarten zijn aan het spel toegevoegd. In het duister kaartspel Gloom neem je de controle over het lot van een excentrieke familie van mislukkelingen. Het doel van het spel is triest, maar eenvoudig: laat jouw personages de grootst mogelijke tragedies lijden voordat ze toe zijn aan de welverdiende rust van de dood…


2. Black Stories

50 Black Stories met 31 misdaden, 49 lijken, 11 moorden, 12 zelfmoorden en een dodelijke maaltijd. Hoe is dat allemaal gebeurd? Black Stories zijn macabere verhalen waarin het doel is om, na een korte situatiebeschrijving, te raden waarom dit is gebeurd.

Om hier achter te komen mogen de spelers vragen stellen aan de spelleider. Deze vragen moeten met ja of nee te beantwoorden zijn. Het is ook toegestaan om vragen te stellen die meerdere alternatieven voorstellen, bijvoorbeeld: “Zaten er 0, 1, 2 of meer dan 2 kogels in het pistool?” Dit mag zolang de vraag omgeschreven kan worden als een serie ja/nee vragen.

Een heerlijk raadspel dat op geen enkel feest mag ontbreken en jou hopeloos in z’n ban


3. Arkham Horror

Dit is de derde editie van het coöperatieve bordspel Arkham Horror, waarin spelers in de huid kruipen van onderzoekers die de wereld proberen te bevrijden van Eldritch-wezens (die bekend staan als Ancient Ones). Spelers zullen aanwijzingen moeten verzamelen, angstaanjagende monsters moeten verslaan en middelen en bondgenoten moeten vinden terwijl ze de wezens moeten verslaan die buiten onze realiteit wonen. Gebaseerd op het werk van H.P. Lovecraft!


4. Mysterium

Mysterium is een coöperatief bordspel voor 2-7 spelers. Eén speler kruipt in de huid van een geest die leeft in een mysterieus oud landhuis. De geest kan niet rusten totdat het mysterie rondom zijn dood is opgelost. Andere spelers zijn een groep van helderzienden die uitgenodigd zijn door de eigenaar van het landgoed om het mysterie van de plaats op te lossen.

De geest probeert te communiceren door visioenen te sturen naar de helderzienden die de gebeurtenissen van de fatale avond proberen te reconstrueren. Samenwerking en verstandig gokwerk zijn nodig om deze uitdaging tot een goed einde te brengen. Lukt het hen om het mysterie op te lossen? Dan kan de geest eindelijk rusten!


5. 1Nacht Weerwolven & Waaghalzen

1Nacht Weerwolven & Waaghalzen is een snel spel voor 3-10 spelers, waarin iedere speler een andere rol speelt: een lafhartige weerwolf, de listige onruststoker, de behulpzame ziener of één van de andere karakters met elk een unieke speciale vaardigheid. Bij aanvang van de dag kiest het dorp wier er gelyncht gaat worden… want men hoeft slechts één weerwolf aan te wijzen om het spel te winnen.


6. EXIT: De Verlaten Hut

Ontsnap zo snel mogelijk uit de verlaten boshut. Probeer binnen anderhalf uur alle puzzels op te lossen en alle codes te breken. Alleen dan ontsnappen jullie uit de locatie waar jullie opgesloten zitten. Logisch nadenken en doorzettingsvermogen zijn vereist om dit spel tot een goed einde te brengen. En komen jullie er echt niet uit, dan bevat het spel tipkaarten om jullie op het goede spoor te brengen.


7. Villainous

In this epic contest of sinister power, take on the role of a Disney Villain. To win, you must explore your character’s unique abilities and discover how to achieve your own story-based objective. Each villain guide will inspire you with strategies and tips. Discover your character’s unique abilities and winning strategy while dealing twists of fate to thwart your opponent’s schemes. Once you’ve figured out the best way to play as one villain, try to solve another. You can play as one of six iconic Disney villains (Maleficent, Ursula, Jafar, Prince John, Queen of Hearts and Captain Hook). Each villain has their own sculpted mover and each one achieves victory in a different way! Being bad has never been so good!


8. Brieven uit Whitechapel

Het spel speelt zich af in het district Whitechapel in Londen. Jack the Ripper pleegt 5 moorden in 4 nachten en keert na elke misdaad terug naar zijn vaste schuilplaats. Een van de spelers neemt de rol van Jack op zich. De andere spelers vormen een team van politieagenten, die naar hem op zoek zijn. Zij moeten samenwerken en overleggen om Jack uiteindelijk in de val te lokken. Jack verplaatst zich in het geheim, waarbij hij gebruik mag maken van postkoetsen en steegjes binnendoor. Weet Jack ook na de vierde nacht terug te keren naar zijn schuilplaats, dan heeft hij gewonnen. Lukt dat niet, dan wint het detectiveteam.


9. Dead of Winter: A Crossroads Game

Dead of Winter is een coole tabletop game, waarin spelers proberen de strenge winter te overleven in een postapocalyptische wereld. De overlevenden zullen een manier moeten vinden om samen te werken, om bedreigingen van buitenaf te weerstaan en voedsel te vinden.


10. Dodelijke Dilemma’s

Een treinspoor, een op hol geslagen tram en in de verte een wissel. Helaas, op allebei de sporen is het druk, en een botsing is dan ook onvermijdelijk. De vraag is: welk spoor kies je.

Dodelijke Dilemma’s is een spel boordevol zwarte humor voor 3-13 spelers. Eén speler is de conducteur en moet kiezen in welke richting hij zijn op hol geslagen, moordzuchtige tram heen stuurt. De andere spelers spelen hun kaarten en ruziën om de conducteur te overtuigen hun leven te sparen en iedereen op het andere spoor te veroordelen tot een gruwelijke terdoodveroordeling. Bij hun eigen spoor leggen ze goedaardige schepsels zoals een eenzaam katje dat net is geadopteerd. leggen ze aan het andere spoor een duivels karakter. Robot Hitler bijvoorbeeld. Het is aan de conducteur om als rechter/beul een oordeel te vellen over dit Dodelijke Dilemma en te beslissen welk spoor wordt vermoord. Het team dat de tramrails heeft gelegd die gespaard is, wint de ronde!


11. Escape Tales: Het Ritueel

Je kruipt in de huid van Sam, wiens dochter een paar maanden eerder in een coma is geraakt die volgens de doktoren niet te verklaren valt. Volgens hen zou alles in orde moeten zijn met het meisje. Ze is gezond en zou niet in coma moeten liggen. Wanhopig gaat Sam op zoek naar iets dat hem zou kunnen helpen. Dan ontmoet hij Mark, een man die ooit in een vergelijkbare situatie zat. Hij is niet scheutig met details, maar geeft Sam een eng uitziend boek dat het “Ritueel van Ontwaking” heet. Mark belooft dat het boek het antwoord bevat, maar Sam moet zich wel mentaal goed voorbereiden op de reis die voor hem ligt. Met doorzettingsvermogen en een beetje geluk zal hij zijn dochter vinden, erachter komen wat haar zo ziek maakt en haar wakker kunnen maken. Sam staat in zijn kelder en kijkt om zich heen, klaar voor de terugkeer van zijn dochter. Maar ben jij daar ook klaar voor?


12. Nosferatu

Spannend, interactief rollenkaartspel met vampiersthema

Eén van jullie is Renfield, die het samen met de door hem in het geheim aangewezen vampier tegen een legertje vampierjagers opneemt. Het vampiersteam probeert zo snel mogelijk 5 bijtkaarten te spelen, terwijl de jagers proberen om de vampier te ontmaskeren en bij zonsopgang te steken. De jagers kunnen ook winnen door 5 rituelen uit te voeren.


13. Vlotte Geesten

Het huisspook heeft in de kelder van de burcht een oud fotoapparaat gevonden. Daarbij heeft hij alles op de gevoelige plaat gezet wat hij bij het rondspoken graag laat verdwijnen… en ook zichzelf natuurlijk. Helaas maakt de betoverde camera veel foto’s in de verkeerde kleur. Soms is de groene fles wit, dan weer blauw. Als hij de foto’s bekijkt, raakt hij zo in de war dat hij niet meer weet wat hij moet wegtoveren. Kun jij hem helpen en het juiste voorwerp noemen of zelfs voor hem laten verdwijnen?

Pieter-Jan van Zwieten is Communications & Media Professional en founder van BRDGMZ. Naast zijn passie voor bordspellen en games is hij gek op foto- en videografie, geschiedenis, wetenschap en motorrijden.

Laat een Reactie Achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Meld je aan voor de BRDGMZ nieuwsbrief en ontvang elke maand een compact overzicht van de nieuwste spellen en reviews in je mailbox. Als abonnee blijf je gelijk ook op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve winacties!