Wat zijn de verschillen tussen Love Letter en Power Hungry Pets

Love Letter

Koop Spel
8

Erg goed

6.8

Gebruikers Gemiddelde

Wat zijn de verschillen tussen Love Letter en Power Hungry Pets

Wat zijn de verschillen tussen Love Letter en Power Hungry Pets

Power Hungry Pets is de Exploding Kittensvariant van het spel Love Letter. Maar wat zijn nu precies de verschillen en welk spel is leuker?

8

Erg goed

Love Letter Review

De oogverblindende prinses Anne heeft zo langzamerhand haar huwbare leeftijd bereikt. Alle jonge en niet zo jonge edelmannen proberen haar het hof te …[Lees Meer]

Remove
8

Erg goed

Power Hungry Pets Review

Power Hungry Pets is een bedrieglijk simpel strategiespel van de makers van Exploding Kittens waarbij alles draait om één kaart. Elke kaart bevat een …[Lees Meer]

Remove

Wat is hetzelfde

Het doel en spelregels van beide spellen zijn hetzelfde; zorg dat je aan het einde van de ronde de kaart met de hoogste waarde hebt. In beide spellen heb je telkens 1 kaart op hand en tijdens je beurt trek je 1 extra kaart op hand om vervolgens 1 van beide kaarten te spelen en de bijbehorende actie uit te voeren. Ook het minimum en maximum aantal spelers van beide spellen zijn gelijk.

Wat zijn de verschillen

De voornaamste verschillen zijn dat de verhoudingen tussen de waardes van de kaarten verschilt en dat de bijbehorende acties van een aantal kaarten anders zijn. Voor de precieze uitleg van ieder kaart zie de spelregels van Love Letter en Power Hungry Pets.

Ook verschilt het formaat van de kaarten, waarbij Power Hungry Pets een groot formaat kaarten heeft. Het voordeel is dat alles beter leesbaar is, het nadeel is dat de kaarten lastiger te schudden zijn. Daarnaast is de spelduur van Power Hungry Pets korter omdat je minder rondes hoeft te winnen om de winnaar van het spel te worden. Ook de minimum leeftijd van Power Hungry Pets ligt lager, al begrijp ik niet helemaal waarom, het ene spel is niet per se ingewikkelder dan het andere.

Love LetterPower Hungry Pets
Het verhaalEen zoetsappig verhaal over hoe jij jouw liefdesbrief bij de prinses krijgt om haar hart te veroveren.Welk verhaal? Gewoon direct spelen!
De kaarten21 kaarten totaal – Normaal formaat
9 Prinses (1 kaart)
8 Gravin (1 kaart)
7 Koning (1 kaart)
6 Kanselier (2 kaarten)
5 Prins (2 kaarten)
4 Kamermeisje (2 kaarten)
3 Baron (2 kaarten)
2 Priester (2 kaarten)
1 Wachter (6 kaarten)
0 Spion (2 kaarten)
21 kaarten totaal – Groot formaat
10 Koning Kat (1 kaart)
9 Meurend Mormel (1 kaart)
8 Riskante Ruil (1 kaart)
7 Sneaky Spin (1 kaart)
6 Botte Graver (1 kaart)
5 Toverslang (2 kaarten)
4 Superschild (2 kaarten)
3 Krachtkonijn (3 kaarten)
2 Muizenval (3 kaarten)
1 Glazen Bol (5 kaarten)
0 Koninklijke Robotstofzuiger (1 kaart)
Duur van het spel20 minuten15 minuten
Minimale leeftijd10 jaar7 jaar

Welk spel kan ik het beste aanschaffen

Qua gameplay maakt het allemaal niet zoveel uit of je nu Love Letter of Power Hungry Pets speelt. Je hebt met beide spellen een leuk spel in handen. Belangrijker is dan bij welk spel je een fijner gevoel hebt. Love Letter is het originele spel zoals het ooit bedacht is. Power Hungry Pets speelt iets sneller en is humoristischer. Daarnaast is de beschikbaarheid van het spel ook belangrijk. Op het moment van schrijven is Power Hungry Pets net uitgebracht en nog volop verkrijgbaar, terwijl Love Letter is uitverkocht. Zou ik nu de keuze moeten maken voor één van beide spellen, dan kies ik voor Power Hungry Pets. Maar met Love Letter heb je een even leuk spel in handen.

Pieter-Jan van Zwieten is Communications & Media Professional en founder van BRDGMZ. Naast zijn passie voor bordspellen en games is hij gek op foto- en videografie, geschiedenis, wetenschap en motorrijden.

Laat een Reactie Achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Meld je aan voor de BRDGMZ nieuwsbrief en ontvang elke maand een compact overzicht van de nieuwste spellen en reviews in je mailbox. Als abonnee blijf je gelijk ook op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve winacties!