Love Letter Review

Koop Spel

De oogverblindende prinses Anne heeft zo langzamerhand haar huwbare leeftijd bereikt. Alle jonge en niet zo jonge edelmannen proberen haar het hof te maken, wat niet makkelijk is, want de koninklijke schoonheid heeft zich in het paleis teruggetrokken en laat zich zelden zien. De enige manier om haar te bereiken is door vertrouwelingen aan het hof te winnen, die je amoureuze avances op het juiste moment persoonlijk kunnen bezorgen. De spelers proberen hun rivalen uit te schakelen door de eigenschappen van hun kaarten te gebruiken en te misbruiken. Wie met de sterkste kaart overblijft, slaagt erin zijn liefdesbrief aan Anne te geven. De overige brieven verdwijnen in het haardvuur! Is Love Letter een spel om verliefd op te worden? Je leest het in deze Love Letter Review!

Geen liefdesbrieven

Het verhaal over prinses Anne en hoe je jouw liefdesbrieven bij haar moet zien te kijken is mooi (andere zouden zeggen zoetsappig) maar tijdens het spelen komt dit verhaal nergens terug. Het verhaal is een poging om het spel een beetje aan te kleden maar voor mij voegt het weinig toe aan het spelplezier. Tijdens het spelen ben je bezig met het spelen van de juiste kaarten om al je tegenstanders uit te schakelen, of als dat niet lukt, met de hoogste kaart in je hand over te blijven. Er komt geen liefdesbrief aan te pas. Is dit erg? Nee totaal niet, Love Letter is leuk om te spelen en dat is waar het om gaat.

Romantisch

De vormgeving van Love Letter past goed bij het liefdesthema, het ziet er allemaal lekker romantisch uit. De illustraties van de karakters zijn mooi gedaan en het is een leuk detail dat er gekozen is voor vrouwelijke wachters.

Love Letter Speelkaarten en fiches

Kaarten schudden en spelen maar!

Zestien kaarten en veertien fiches, dat is alles wat je nodig hebt om Love Letter te spelen. Het opzetten van Love Letter is daarom zo gebeurd; fiches klaarleggen, kaarten schudden en spelen maar!

Eenvoudige spelregels

Het doel van het spel is om als eerste vier fiches (bij 4 spelers) te bemachtigen (bij 3 spelers vijf en bij 2 spelers zeven fiches). Je krijgt een fiche bij elke beurt die je wint. Je kan een beurt winnen op twee manieren; of alle medespelers liggen er uit of je hebt aan het einde van de beurt de hoogste kaart. Dit klinkt misschien allemaal beetje abstract maar de spelregels zijn erg eenvoudig en heb je zo door. De spelregels passen op een half A4-tje en kostte me 10 minuten om door te lezen, hierna kon ik gelijk beginnen met spelen. Natuurlijk is het eerste potje even een oefenpotje om het spelconcept goed door te krijgen, maar daarna snap je alles wat er te snappen valt aan Love Letter.

Beredeneren en aanvallen

Wil je winnen met Love Letter dan moet je je deductie skills gebruiken. Door goed te kijken naar welke kaarten al gespeeld zijn en welke acties je tegenspelers maken kun je deduceren welke kaart je tegenspeler in handen heeft. Zodra je dat weet kun je gericht kaarten spelen om je tegenstander uit te schakelen. Al moet je dan wel net het geluk hebben dat je op dat moment de juiste aanvalskaart in je handen hebt. Love Letter gaat dus vooral om het kunnen beredeneren welke kaarten je tegenstanders hebben, zodra je dat weet kun je met jouw kaarten gericht aanvallen en je tegenstanders uitschakelen.

Lekker tussendoortje

Love Letter is typisch zo’n spel dat even snel tussendoor gespeeld kan worden. De spelregels zijn zo geleerd en een spel duurt ook niet zo lang, als je een beetje doorspeelt ben je zo’n 15 minuten bezig. Al smaakt elk potje wel naar meer dus wees niet verrast als je zo een uur verder bent zodra je eenmaal begint met spelen.

Conclusie

Van het thema en de stijl van Love Letter kan je van alles vinden. Mij persoonlijk spreekt dat hele romantische liefdessausje niet zo aan, maar dat zegt misschien meer over mij. Welk thema had Love Letter dan moeten hebben, hoor ik je vragen. Geen idee, maar ondanks het ietwat kleffe thema is Love Letter speltechnisch gewoon een erg leuk kaartspel. Ook al bestaat het spel uit slechts 16 kaarten en heeft het eenvoudige spelregels, het is toch een pittig spelletje om te winnen. Hierdoor heeft Love letter meer diepgang dan op het eerste oog lijkt en is een absolute aanrader voor wie een snel en toegankelijk spelletje tussendoor wil spelen.

Love Letter Speloverzicht. Twee tot vier spelers. Speeltijd 20 minuten. Vanaf 10 jaar.

Positief

  • Snel te leren en te spelen
  • Meer diepgang dan doet vermoeden
  • Makkelijk mee te nemen

Negatief

  • Verhaal en thema sluiten niet echt aan bij het spelmechaniek
  • Geen (Nederlandse) uitbreidingen beschikbaar
8

Erg goed

Pieter-Jan van Zwieten is Communications & Media Professional en founder van BRDGMZ. Naast zijn passie voor bordspellen en games is hij gek op foto- en videografie, geschiedenis, wetenschap en motorrijden.

Laat een Reactie Achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Meld je aan voor de BRDGMZ nieuwsbrief en ontvang elke maand een compact overzicht van de nieuwste spellen en reviews in je mailbox. Als abonnee blijf je gelijk ook op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve winacties!