Barking Kittens Review

Koop Spel

Barking Kittens is de derde uitbreidingsset voor Exploding Kittens. In deze review neem ik je mee in alle nieuwe kaarten die deze uitbreiding heeft en vertel ik je of het de aanschaf waard is of niet. Lees dus snel verder!

In deze review ga ik er vanuit dat je bekend bent met Exploding Kittens. Ken je Exploding kittens nog niet? Lees dan eerst onze Exploding Kittens review.

Het spel opzetten

Deze uitbreiding bestaat uit 20 nieuwe kaarten en een kattenkroon. Het spel opzetten gaat zoals je gewend bent, alleen voordat het spel begint plaats je 6 kaarten onder de kattenkroon (deze heb je later in het spel nodig), hierna schud je de kattenkroonkaart door de stapel kaarten en kan het spel beginnen.

De nieuwe kaarten

Hieronder vertel ik je kort welke nieuwe kaarten in het spel zitten en wat ze doen. In deze derde uitbreiding wordt voor het eerst het “nu-symbool” geïntroduceerd. Staat dit symbool op de kaart dan mag je die kaart spelen ook als je niet aan de beurt bent.

Barking Kitten

Leg deze kaart open voor je neer en vraag of iemand de andere Barking Kitten heeft. Is er een andere speler die deze kaart heeft, dan is dat jouw doelwit en dient die speler een Ontmantelkaart te spelen om niet te ontploffen. Aan het einde van de beurt worden beide Barking Kittens afgelegd.

Heeft niemand de andere Barking Kitten, laat deze kaart dan open voor je op tafel liggen. (Je mag deze kaart niet opnieuw spelen en deze maakt geen deel uit van je handkaarten.) Zodra iemand de andere Barking Kitten speelt, dan ben jij het doelwit en dien jij een Ontmantelkaart te spelen om niet te ontploffen.

Verander de toekomst

Bekijk de bovenste 3 kaarten van de stapel, wijzig deze in de gewenste volgorde en leg daarna de kaarten gedekt terug op de stapel.

Verberg

Speel deze kaart en beëindig jouw beurt door een kaart te trekken. Na het bekijken van de kaart, steek je deze op een positie naar keuze terug in de stapel.

Persoonlijke aanval

Deze aanval richt je op jezelf. Speel drie beurten achter elkaar. Eerst speel je een normale beurt. Als je beurt voorbij is, speel je daarna nog 2 beurten.

Deel de toekomst

Bekijk de bovenste 3 kaarten van de stapel en wijzig deze in de gewenste volgorde. Toon deze kaarten aan de volgende speler, leg ze daarna gedekt terug op de stapel en ga verder met je beurt.

Kattenkroon

Bij het spelen van deze kaart zet je de Kattenkroon op je hoofd en leg je de kaart op de aflegstapel. Vul de kroon met kaarten uit de opslag, zonder deze te bekijken. De kroon beschermt jou tegen alle vormen van stelen. Iemand die een kaart van jou steelt, neemt deze blind uit de Kattenkroon in plaats van uit jouw hand (totdat er geen kaarten meer in de kroon liggen). Dit geldt bij een Kateautje, 2 dezelfde (paar), 3 dezelfde en elke andere vorm van stelen. Je mag nooit kaarten uit de Kattenkroon verplaatsen naar je hand. De kroon beschermt je alleen tegen dieven die kaarten van jou willen stelen. Draag de Kattenkroon tijdens de rest van het spel.

Geef maar aan mij

Leg deze kaart open bij een andere speler. De eerstvolgende keer dat deze speler een kaart moet trekken, moet men de kaart bekijken en aan jou geven, waarna de Geef Maar Aan Mij-kaart op de aflegstapel gelegd wordt. Krijg je een Exploding Kitten, dan moet je deze ontmantelen of je ontploft. Het spel gaat verder alsof de speler een kaart getrokken heeft en zijn beurt voorbij is. Je mag deze kaart niet bij een speler leggen die zo’n kaart al voor zich heeft liggen.

Super sla over

Beëindig jouw beurt zonder een kaart te trekken. Bij meerdere beurten, beëindig deze allemaal.

Kat in de pot

Beginnend bij jou en volgens de huidige speelrichting legt iedere speler die kaarten heeft, 1 kaart naar keuze gedekt bovenop de stapel speelkaarten.

De volledige uitleg lees je in de spelregels.

Conclusie

Barking Kittens maakt Exploding Kittens nóg weer leuker dan het spel al is. De kaart waar het allemaal om draait in deze uitbreiding is de Kattenkroon. Speel je deze kaart dan moet je de kroon op je hoofd zetten en ben je 6 keer beschermd tegen diefstal. Na de Schaamkraag uit de vorige uitbreiding, is deze Kattenkroon ook weer een hilarische gimmick. Ben je het op een gegeven moment zat om dingen op je hoofd te moeten zetten, dan kun je natuurlijk ook zonder kroon spelen en alleen de stapel kaarten uit de opslag bij je neerleggen. Daarnaast maken de Barking Kittenskaarten het spel extra spannend en risicovol. Speel je de kaart te vroeg, dan loop je de kans dat een andere speler je later uitschakelt. Maar speel je de kaart te laat dan gebeurt hetzelfde. De kaart hebben kan zowel een vloek als een zege zijn dus. Daarbij is de nieuwe functie van het nu-symbool een leuke toevoeging. Niet langer hoef je je beurt af te wachten, maar kun je op het juiste moment in het spel direct ingrijpen. Ook de andere kaarten zijn allemaal weer net even anders om het spel weer verfrissend te maken. Is Exploding Kittens niet jouw ding, dan verandert deze uitbreiding daar waarschijnlijk niets aan. Maar ben je net zoals ik fan van dit hilarische exploderende kattenspel, dan is deze uitbreiding zeker de moeite waard om in huis te halen. Direct bestellen dus!

Positief

  • Nieuwe kaarten die het spel nóg leuker maken

Negatief

  • De doos is vrij groot voor 20 kaarten en een kroon
8

Erg goed

Pieter-Jan van Zwieten is Communications & Media Professional en founder van BRDGMZ. Naast zijn passie voor bordspellen en games is hij gek op foto- en videografie, geschiedenis, wetenschap en motorrijden.

Laat een Reactie Achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Meld je aan voor de BRDGMZ nieuwsbrief en ontvang elke maand een compact overzicht van de nieuwste spellen en reviews in je mailbox. Als abonnee blijf je gelijk ook op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve winacties!