Ligretto

Volg Koop Spel
6

Prima

6

Gebruikers Gemiddelde

Een pijlsnel spel waar je soms wat gestresst van wordt!

Gebruikers Score: 8

Een pijlsnel spel waar je soms wat gestresst van wordt!

Ligretto is een kaartspel waarbij alle spelers tegelijkertijd spelen. Voor dit spel heb je weinig tactiek of rekenkunsten nodig. Wat je wel nodig hebt is overzicht en een goed reactievermogen. Het is een hilarisch kaartspel wat je kan spelen met 2-4 personen. En als je een uitgebreid hebt zelfs tot 8 personen!

Het spel

Je begint met een set kaarten met dezelfde symbolen op de achterkant. Je legt een stapel van 10 (ligretto genoemd) voor je neer. Dit is de stapel die je uiteindelijk zo snel mogelijk kwijt moet zien te raken. Naast deze stapel leg je nog 3 losse kaarten.

De kaarten die je overhoudt zijn je speelkaarten. Neem deze in je hand en draai telkens drie kaarten om die je weer op een andere stapel legt. De bovenste kaart van deze stapel mag je gebruiken om te spelen.

Spelen gaat als volgt: het is de bedoeling dat je op de tafel voor je telkens stapels maakt van 1-10 in eenzelfde kleur. Er zijn vier verschillende kleuren elk bezitten ze kaarten genummerd van 1-10. Het uiteindelijke doel is om je ligrettostapel leeg te krijgen. Door zo snel mogelijk de kaarten op tafel te leggen. Dit gaat heel snel want iedereen kan tegelijkertijd kaarten op tafel leggen. Een goed reactievermogen is hierbij van belang!

Als iemand z’n ligrettostapel leeg heeft is het spel afgelopen. En ga je de kaarten tellen. Sorteer de kaarten die op tafel liggen op symbool. Elke kaart is 1 punt waard. Elke kaart die nog in de ligrettostapel van de tegenstander ligt telt als 2 strafpunten. Wie komt er als eerste bij de 99 punten?!

Conclusie

Ligretto is een spel wat je even tussendoor kan spelen. Het duurt niet al te lang. Het is makkelijk te leren. Het levert vooral hilarische momenten op en soms is het wat stressvol. Het is een erg leuk spel om te spelen!

Laat een Reactie Achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Meld je aan voor de BRDGMZ nieuwsbrief en ontvang elke maand een compact overzicht van de nieuwste spellen en reviews in je mailbox. Als abonnee blijf je gelijk ook op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve winacties!