De Taveernen van de Oude Stad: Kamer te Huur! Review

Koop Spel

Breid je persoonlijke taveerne verder uit met De Taveernen van de Oude Stad: Kamer te Huur! Deze uitbreiding bevat met 4 nieuwe modules. Je kunt de taveerne nu met wijnkelders en logeerkamers uitbreiden. Ook kun je speciale gasten op bezoek krijgen, zoals wijnproevers, de pastoor of de burgemeester. Of deze uitbreiding de moeite waard is, lees je in deze De Taveernen van de Oude Stad: Kamer te Huur! review.

In deze review ga ik er van uit dat je het basisspel kent. Ben je nog niet bekend met De Taveernen van de Oude Stad? Lees dan eerst onze De Taveernen van de Oude Stad review.

Het verhaal

De Taveernen van de Oude Stad zijn populairder dan ooit, de zaken gaan goed! Bijzondere tijden vragen om speciale maatregelen en iedere waard doet er alles aan om zijn gasten een bijzondere avond te bezorgen. Hij investeert daarvoor in nieuwe mogelijkheden om dukaten te verdienen en bier te verkopen. Edellieden vragen naar gastenkamers en betalen daar natuurlijk goed voor. En niet alleen bier maakt de gasten gelukkig. Een sommelier nam zijn intrek in de oude stad en levert de taveernen zijn beste wijn. Het belangrijkste is dat het de burgermeester smaakt!

4 nieuwe modules

Kamer te Huur! bestaat uit 4 nieuwe modules:

  1. Doe maar wijn deze keer
  2. Een kamer voor mevrouw, mijnheer
  3. De waard bepaald de sfeer
  4. Wat wil de burgemeester nog meer?

1. Doe maar wijn deze keer

De sommelier

De sommelier is een nieuwe taveernekaart, welke voor 3 dukaten gekocht kan worden. Met de sommelier kan je wijnfiches inzetten alsof het dobbelstenen zijn.

De wijnkelder

De wijnkelder is een nieuwe ruimte die je toevoegt aan je taveerne. Wanneer je de wijnkelder opwaardeert, heb je in elke ronde een sommelier tot je beschikking.

De kwakzalver

De kwakzalver is een speciale taveernekaart. Je kunt deze met bier (in plaats van dukaten) werven. Met de kwakzalver kan je of de directe bonus van een gast herhalen, hierna leg je de kwakzalverkaart weer terug in de algemene voorraad, óf je zet de kwakzalver in om één dukaat te krijgen, de kwakzalver blijft dan in je dek.

2. Een kamer voor mevrouw, mijnheer

Met deze module worden er gastenkamers aan je taveerne toegevoegd. In de gastenkamers kun je edellieden plaatsen waarmee je verschillende bonusacties kunt uitvoeren. Hierdoor hebben de edellieden (zeker in het begin van het spel) een grotere meerwaarde gekregen dan alleen de punten die ze waard zijn aan het einde van het spel.

3. De waard bepaalt de sfeer

Er worden 8 verschillende waardtegels aan het spel toegevoegd. Iedere speler ontvangt een eigen waardtegel en heeft hiermee een unieke troef in handen die tijdens het spel ingezet kan worden. Hierdoor worden spelers gemotiveerd om met verschillende tactieken van elkaar te spelen om hun voordeel zo goed mogelijk te benutten.

4. Wat wil de burgemeester nog meer?

Er worden 4 opdrachten met 4 beloningen aan het spel toegevoegd. Tijdens een spel worden er hiervan 3 gebruikt. Heeft een speler een opdracht behaald, dan ontvangt hij of zij de bonus. Hiermee wordt een extra strategische laag aan het spel toegevoegd doordat het inzetten op het behalen van opdrachten beloond wordt.

Conclusie

De Taveernen van de Oude Stad: Kamer te Huur! verrijkt het basisspel met 4 nieuwe modules. De modules zijn op zichzelf staand te spelen, maar ook te combineren met de modules uit het basisspel. Je krijgt dus nog meer variatie en uitdaging en de herspeelbaarheid van het spel wordt vergroot. Ben je niet zo’n fan van De Taveernen, dan verandert deze uitbreiding hier niets aan. Maar is het basisspel wel jouw ding, dan maakt Kamer te Huur! het spel nog leuker en uitgebreider. De Taveernen van de Oude Stad: Kamer te Huur! is in dat geval zeker de moeite waard om in huis te halen.

Positief

  • 4 nieuwe modules
  • Meer variatie en grotere herspeelbaarheid
8

Erg goed

Pieter-Jan van Zwieten is Communications & Media Professional en founder van BRDGMZ. Naast zijn passie voor bordspellen en games is hij gek op foto- en videografie, geschiedenis, wetenschap en motorrijden.

Laat een Reactie Achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Meld je aan voor de BRDGMZ nieuwsbrief en ontvang elke maand een compact overzicht van de nieuwste spellen en reviews in je mailbox. Als abonnee blijf je gelijk ook op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve winacties!