Exploding Kittens: Good vs Evil Review

Koop Spel

De Exploding Kittens komen naar Netflix, daardoor zijn God en de Duivel in katten veranderd (causaal verband niet wetenschappelijk aangetoond) en is hun strijd van Bijbelse proporties vertaald naar een nieuwe editie van dit explosieve kattenspel. Met dit high stakes Russische roulette-spel kun je je vrienden te slim af zijn, de boel op scherp zetten en je eigen epische gevechten organiseren… en dat allemaal terwijl je probeert niet te ontploffen! Ben je benieuwd of Exploding Kittens: Good vs Evil iets voor jou is? Je leest het in deze Exploding Kittens: Good vs Evil review!

In deze review ga ik er vanuit dat je al bekend bent met Exploding Kittens. Ken je Exploding Kittens nog niet, lees dan eerst onze Explosing Kittens review.

God- en Duivelkaarten

De spelregels in Good vs Evil zijn identiek aan alle andere Exploding Kittens-spellen, met als hoofddoel; zorg dat je niet ontploft! Hierbij nog even een kleine recap om je geheugen op te frissen. Speel tijdens je beurt zoveel kaarten uit je hand als je wilt en handel de bijbehorende actie af. Of speel geen enkele kaart, dat mag ook. Je eindigt je beurt door een kaart te trekken. Is dit géén Exploding Kittenskaart, dan neem je deze op hand en is de volgende speler aan de beurt. Is het wél een Exploding Kittenskaart, dan lig je direct uit het spel, tenzij je een Defuse-kaart uit je hand kunt spelen. De laatste niet-ontplofte speler in het spel is de winnaar.

Nieuw in Good vs Evil zijn de God-, Duivel- en Armageddonkaarten. De God- en Duivelkaarten zitten niet in de trekstapel, maar komen in het spel zodra een Armageddonkaart gespeeld wordt. Speel je de Armageddonkaart dan pak je de God- en Duivelkaarten en leg één van deze kaarten bij jezelf neer en de andere kaart bij een tegenspeler naar keuze. Alleen jij weet welke kaart bij wie ligt. Nu mag de tegenspeler kiezen of hij de kaart die hij gekregen heeft houdt, of deze omwisselt met jouw kaart. Hierna draaien beide spelers de kaarten om, en handelen de effecten er van af. Heb je de Godkaart, dan neem je deze op hand. De Godkaart is een soort joker die je mag gebruiken als ieder andere kaart in het spel, behalve de Nope-kaart. De Duivelkaart is hetzelfde als een Exploding Kitten. Heb je geen Defuse-kaart, dan lig je direct uit het spel. De volledige uitleg lees je in de spelregels of bekijk de video hierboven.

Conclusie

Exploding Kittens: Good vs Evil is een heruitgave van het originele Exploding Kittens ter ere van de (op het moment van schrijven nog te verschijnen) Netflixserie. Kortom, een goede manier om een bestaand spel nieuw leven in te blazen door er een Netflixlogo op te printen. Nu is dat misschien iets te gechargeerd van mij, al blijft er wel een kern van waarheid in te zitten natuurlijk. Wat mij wel zeer vrolijk stemt is het vernieuwde artwork van het spel. De herkenbare stijl is hetzelfde gebleven, maar iedere kaart heeft volledig nieuwe uiterst humorvolle illustraties. Deze typische Exploding Kittenshumor is al de helft van de lol van dit explosieve kattenspel. Verder is Good vs Evil nagenoeg hetzelfde spel als het originele Exploding Kittens; een paar actiekaarten zijn net iets anders en de God-, en Duivelkaarten zijn toegevoegd. Ik vind het een leuke toevoeging die het spel op de bekende Exploding Kittensmanier nog gekker maakt. Ben je al in het bezit van het originele Exploding Kittens, dan vind ik deze heruitgave echter niet per se de moeite waard om ook nog eens in huis te halen. Daarvoor vind ik de toegevoegde waarde van de God- en Duivelkaarten te klein. Maar wanneer je het spel nog niet hebt, je enorm Exploding Kittens-fan bent en de nieuwe illustraties moét hebben, of gewoon een excuus zoekt om die totaal versleten kaarten van het origineel te vervangen, haal dan zeker Exploding Kittens: Good vs Evil in huis! Je gaat er geen spijt van krijgen, dat beloof ik je.

Positief

  • God-, en Duivelkaarten geven het spel een extra laag
  • Nieuwe illustraties
  • Zowel als op zichzelf staand spel als uitbreiding te spelen
  • Erg grappig
  • Leuk spel voor het hele gezin

Negatief

  • Geen nieuw spel maar een heruitgave met een extra toevoeging
9

Geweldig

Pieter-Jan van Zwieten is Communications & Media Professional en founder van BRDGMZ. Naast zijn passie voor bordspellen en games is hij gek op foto- en videografie, geschiedenis, wetenschap en motorrijden.

Laat een Reactie Achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Meld je aan voor de BRDGMZ nieuwsbrief en ontvang elke maand een compact overzicht van de nieuwste spellen en reviews in je mailbox. Als abonnee blijf je gelijk ook op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve winacties!