Pocket Detective: De Blik van de Geest Review

Koop Spel

Als Schotse detective denk je een rustige avond tegemoet te gaan met je team maar dan moet je opeens uitrukken naar het Macduff museum waar zojuist een alarm is afgegaan! Aangekomen vertelt beheerder Duncan je dat hij er zeker van is dat het in het museum spookt, zeker nu schoonmaakster Effie is verdwenen. Daar geloof je natuurlijk niks van, jij en je team gaat op onderzoek uit. Lees alles over dit detectivespel in een klein doosje in deze Pocket Detective: De blik van de geest review.

Makkelijk speelbaar

Het spel is ontzettend makkelijk te spelen, maar toch niet gemakkelijk. Gedurende het spel trek je kaarten die je precies uitleggen wat je moet doen. Op die manier wordt het spel ook opgezet: er wordt een plaats delict gemaakt en de speelkaarten met hints worden onder de spelers verdeeld. Over deze handkaarten mag niet gesproken worden. De spelers moeten persoonlijk bepalen welke kaarten ze op tafel leggen zodat ze de informatie met de andere spelers kunnen delen en erover discussiëren en welke hints ze afdoen als dwaalspoor. Het is belangrijk om genoeg kaarten af te leggen omdat het spelmechanisme voorschrijft dat je bepaalde kaarten alleen maar mag spelen als er al genoeg hints zijn afgedaan als dwaalspoor. Daardoor dwingt het spel je echt om keuzes te maken en goed te overwegen en dat maakt het erg leuk.

Maar dan…

Gedurende het spel gebeuren er nog allerlei vreemde dingen in het museum die invloed hebben op het plaats delict. Dat is leuk gedaan en brengt je soms volledig op een nieuw spoor. Op deze momenten kan er ook discussie ontstaan met je medespelers. Uiteindelijk moet je een aantal vragen beantwoorden over wat er aan de hand is in het kasteel, wat er tijdens het spelen is gebeurd en wie daar verantwoordelijk voor is of zijn.

Pocket Detective: De Blik van de Geest een keer proberen voor je deze koopt?
Huur hem dan nu bij de bordspellenbieb.nl®.

Conclusie

Pocket Detective: De Blik van de Geest is speelbaar met 1 tot 6 spelers. In je eentje is echter niet aan te raden en met meer dan vier spelers lijkt het onoverzichtelijk te worden. 2 tot 4 spelers lijkt daarom het leukst te zijn. Het spel duurt ongeveer een uur en is maar één keer speelbaar. Dat is erg jammer. Een nadeel is dat je wel goed moet opletten omdat je niet nog een kans hebt om een andere tactiek uit te proberen.

Bekijk Pocket Detective: De blik van de geest op de website van Bol.com.

Positief

  • Eenvoudig te spelen
  • Interactie met medespelers
  • Goed doordachte puzzel

Negatief

  • Slechts een keer speelbaar
  • Verwarrende fout in de regels
7

Goed

Thomas Jonkergouw is beleidsadviseur bij de Nederlandse Patiëntenfederatie. Zijn vrije tijd besteedt hij voornamelijk aan sporten, lezen, gamen en het zo nu en dan spelen van bordspellen met vrienden.

Laat een Reactie Achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Meld je aan voor de BRDGMZ nieuwsbrief en ontvang elke maand een compact overzicht van de nieuwste spellen en reviews in je mailbox. Als abonnee blijf je gelijk ook op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve winacties!