Streaking Kittens Review

Koop Spel
Streaking Kittens Review

Streaking Kittens is de tweede uitbreiding voor Exploding Kittens, het prijswinnende kaartspel dat wordt gezien als één van de beste Kickstarter projecten. De Streaking Kitten laat je stiekem een Exploding Kitten in de hand nemen. Maar dat is niet de enige toevoeging, in totaal zijn er 9 nieuwe acties in Streaking Kittens. Kijk je je ogen uit als de Streaking Kitten voorbijkomt of weet je niet hoe snel je je hoofd moet wegdraaien? Je leest het in deze Streaking Kittens review.

Naaktlopende poes

Heb je de Streaking Kitten in je hand dan mag je zodra je een Exploding Kitten trekt deze stiekem in je hand nemen zonder dat deze hoeft te ontmantelen of af bent. Maar let op, als je om welke reden dan ook je Streaking Kitten kwijt raakt en je hebt een Exploding Kitten in de hand dan ontploft deze gelijk (tenzij je hem direct kunt ontmantelen). Maar aan de andere kant, als iemand de Exploding Kitten uit je hand trekt dan moet diegene hem juist direct ontmantelen anders is hij af. De Streaking Kitten heeft dus voor- en nadelen. Denk je nu bij jezelf waar gaat dit over?! Lees dan eerst mijn Exploding Kittens review.

streaking kitten kaart

Streaking Kittens in het kort

 • De basis spelregels van Exploding Kittens blijven van kracht
 • In totaal 15 nieuwe kaarten om toe te voegen in het deck
 • Met de Streaking Kitten mag je nu een Exploding Kitten in je hand houden
 • Ook te combineren met Imploding Kittens

Nieuwe kaarten

 • Streaking Kitten – Houd stiekem een Exploding Kitten in je hand
 • Super Skip – Eindig alle beurten zonder een kaart te pakken (handig na meerdere Attackkaarten)
 • See the Futere (5x) – Bekijk 5 kaarten van de trekstapel
 • Alter the Future (5x) – Bekijk 5 kaarten van de trekstapel en verander de volgorde
 • Swap Top and Bottom – Verwissel de bovenste en onderste kaart van de trekstapel
 • Garbage Collection – Iedere speler levert een kaart in, schud deze kaarten vervolgens door de trekstapel
 • Catomic Bomb – Verwijder alle Exploding Kittens uit de trekstapel en leg deze vervolgens bovenop de trekstapel
 • Mark – Kies een kaart van een speler en plaats deze omgedraaid terug in zijn hand
 • Curse of the Cat Butt – Kies een speller die vanaf nu al zijn kaarten blind in zijn hand neemt
Streaking Kitten Kaarten

Conclusie

Streaking Kittens voegt opnieuw extra kaarten met nieuwe acties toe waardoor er weer meer tactiek, maar vooral meer hilariteit in het spel komt. De nieuwe kaarten zorgen ervoor dat het spel weer anders gespeeld moet worden en voegen echt wat toe aan het spel. Vind je Exploding Kittens niet leuk dan verandert ook deze uitbreiding daar niets aan. Vind je Exploding Kittens (net als ik) juist wel leuk dan kijk je bij Streaking Kittens je ogen uit en dus is ook deze uitbreiding een aanrader!

Bekijk Streaking Kittens op de Website van Bol.com.

Goed om te weten

Van Exploding Kittens (en de uitbreidingen) zijn er zowel Engelse als Nederlandse versies. Behalve de taal is ook de achterkant van deze versies verschillend. Hierdoor kun je de Nederlandse Exploding Kittens niet met een Engelse uitbreiding combineren (of andersom). Kijk dus altijd goed welke versie van Exploding Kittens je hebt voordat je een uitbreiding koopt. Op het moment van schrijven is er alleen een Engelstalige versie van Streaking Kittens, deze is dus niet te combineren met de Nederlandstalige versie van Exploding Kittens.

Streaking Kittens Speleigenschappen

Positief

 • Meer tactiek en meer hilariteit
 • De nieuwe kaarten zorgen voor een andere manier van spelen

Negatief

 • Alleen verkrijgbaar in de Engelstalige versie (op moment van schrijven)
 • Zijn je Exploding Kittenskaarten al wat versleten, dan kun je heel makkelijk in iemands hand de nieuwe Streaking Kittenkaarten herkennen
8

Erg goed

Pieter-Jan van Zwieten is Communications & Media Professional en founder van BRDGMZ. Naast zijn passie voor bordspellen en games is hij gek op foto- en videografie, geschiedenis, wetenschap en motorrijden.

Lost Password

Meld je aan voor de BRDGMZ nieuwsbrief en ontvang elke maand een compact overzicht van de nieuwste spellen en reviews in je mailbox. Als abonnee blijf je gelijk ook op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve winacties!