Ticket to Ride Review

Koop Spel

Ticket to Ride is een familiespel die je door verschillende landen voert. In het bordspel verzamel je kaarten met verschillende types treinwagons, waarmee je treinroutes tussen steden kunt claimen. Dit populaire spel heeft vele internationale spellenprijzen gewonnen. Durf jij risico te nemen of wordt je gulzigheid gestraft? Je leest het in deze Ticket to Ride Review!

Omleiding

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Dit doe je door treinroutes te leggen tussen verschillende steden. Elke ronde kun je kiezen om te sparen voor een stukje spoor, nieuwe routes te verzamelen of een stukje spoor te claimen. Speel tactisch en maak je juiste keuze, maar pas op want je medespelers kunnen azen op hetzelfde stukje spoor! Voor je het weet moet je een spoor omleggen om naar de juiste bestemming te komen en daar zit niemand op te wachten.

Treinroutes & treinkaartjes

Het bord ziet er mooi uit en het spel is mooi vormgegeven. De treinroute kaartjes lijken op echte treinkaartjes, wat de beleving van het spel vergroot. Het spel is snel op te zetten. Tel even je treinwagonnetjes na, maar binnen 2 minuten kun je beginnen met spelen.

Gezellig familiespel

De spelregels zijn simpel en duidelijk. Het is een echt familiespel dat voor iedereen goed te begrijpen is. Het doel van het spel is om zo veel mogelijk punten te verzamelen. Dit kan je doen door treinroutes te leggen, maar pas op voor minpunten! Omdat het spel niet zo ingewikkeld is, ben ik geen regels tegengekomen die de situatie niet uitleggen.

Ik heb dit spel met 5 personen gespeeld. Dit was goed te doen, maar het werd wel wat druk op het bord. Daarom zou ik aanraden om het spel het liefst met 4 personen te spelen. Voor minder spelers zou ik niet gaan, want dan ervaar je minder druk van je tegenstanders die op hetzelfde stukje spoor zitten te azen als jij. Met 4 personen gaat het spel in een fijn tempo en krijg je af en toe toch een beetje last van je zenuwen wanneer je merkt dat iemand voor hetzelfde stukje spoor wilt gaan.

Keuzes maken

Je hebt het spel snel onder de knie; na 1 spelronde snap je de regels. Je zal tactischer gaan spelen  naarmate je meer vertrouwd raakt met het spel. Kies de beste trajecten uit en maak de juiste keuzes tussen sparen, inzetten of nieuwe routes verzamelen.

Wordt gulzigheid beloond of juist gestraft?

Dit spel heeft een mooie verhouding tussen tactiek, geluk en bluf. Het sparen voor de treinwagonnetjes kan via blinde kaartjes maar ook kun je kiezen uit een paar open kaartjes. Bij de omgekeerde kaartjes maak je kans op 2x een speciale wagonkaart die je op elk kleur spoor kan inzetten. Neem je risico met het kiezen van een lange treinroute, dan heb je kans dat dit mooie punten kan opleveren. Maar het kan je ook minpunten kosten wanneer het spoor leggen niet volbracht kan worden. Spaar je liever voor een groter stukje spoor (wat meer punten oplevert) , of  neem je het zekere voor het onzekere en leg je een stukje spoor zodra je genoeg gespaard hebt. Het juiste moment van neerleggen vergt ook een zekere mate van tactiek!

Carcassonne een keer proberen voor je deze koopt?
Huur hem dan nu bij de bordspellenbieb.nl®.

Conclusie

Ik vond dit een erg leuk spel om te spelen. De regels zijn duidelijk waardoor je binnen de kortste keren tactisch kan spelen. Ik zal het spel in ieder geval snel weer uit de kast pakken!

Bekijk Ticket to Ride op de website van Bol.com.

Positief

  • Snel te leren en te spelen
  • Eenvoudige spelregels
  • Elk potje is weer anders
  • Leuk voor iedere leeftijd en niveau
  • Meerdere uitbreidingen beschikbaar
  • Goed voor je topografie

Negatief

  • Weinig interactiviteit met medespelers
8

Erg goed

Martine is kwaliteitsmedewerker en maakt daarnaast deel uit van het BRDGMZ-team. Naast het spelen van gezelschapsspellen, houdt Martine van reizen, paardrijden en zwemmen.

Lost Password

Meld je aan voor de BRDGMZ nieuwsbrief en ontvang elke maand een compact overzicht van de nieuwste spellen en reviews in je mailbox. Als abonnee blijf je gelijk ook op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve winacties!